Informatie KNLTB competities

Informatie KNLTB Padel competitie
Competitie spelen biedt jou als padelspeler veel gezelligheid door samen met een team de baan op te gaan, maar je kunt jezelf daarnaast ook nog eens ontwikkelen als padelspeler door de wedstrijden die je speelt.

Voorjaarscompetitie 2019
Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of de speler nou beginner is of wedstrijdspeler, KNLTB-lid of niet KNLTB-lid. Iedereen die padel wil spelen is welkom!

Jeugdcompetitie
Jeugd t/m 17 jaar kan zich inschrijven in de open klasse op zondag. 
Anders dan bij de reguliere competitie worden er acht dubbels gespeeld. Alle partijen worden volgens een verkort speelformat gespeeld, wat betekent dat gespeeld wordt tot 4 games (bij de 4-4 stand wordt een tiebreak gespeeld), bij deuce een winnend punt wordt gespeeld en in plaats van een beslissende derde set een wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten wordt gespeeld. Een wedstrijddag duur met 1 beschikbare baan maximaal 4 uur en met 2 beschikbare banen ongeveer 2 uur.

Verenigingscompetitieleider padel
De inschrijving voor de competitie verloopt via één centraal persoon per vereniging; de Verenigingscompetitieleider padel (VCLP). De VCLP is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant.

Klassen
In de Voorjaarscompetitie kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag of zondag competitie. In de competitie zitten zowel mannen als vrouwen in hetzelfde team en spelen tegen en door elkaar heen. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. 
Er wordt gespeeld in 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:
Topklasse – wedstrijdspelers.
1e klasse – wedstrijdspelers
2e klasse – gevorderden
3e klasse – beginner

Speeldata
De speeldata voor de Padelcompetitie voorjaar vind je hier.
De speeldata voor de Padelcompetitie najaar vind je hier.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 416 333 377

Tennis- en padelvereniging De Mattenkloppers

Olympiaweg 10
5143 NA Waalwijk

KVK-nummer

40271147